Søk på siden

Stiftelsen RUBIN
Mob: (+47) 97762507

Møter/workshops

FHL-MARING Fagdag 18. november

Den nye FHL-MARING fagdagen arrangeres av MARING og RUBIN. Det vil være fokus på EU forordninger om merking av produkter med helsepåstander (Påstandsforordningen) og Ny Mat (Novel Food). Det vil være kritiske kommentarer i en "Speakers corner" seksjon og dessuten presentasjoner av nye RUBIN-aktiviteter, MARING-saker og organisasjonen GOED.

Tid: 18. november Kl 10.00-16.15.

Sted: Radisson SAS Airport Hotel, Gardermoen.

Påmelding: Se link i invitasjonsbrevet

Spørsmål: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

MARING Fagdag "Norge - en autoritet på marine ingredienser - en urealistisk ambisjon?"

RUBIN og MARING gikk sammen om å arrangere en MARING FagDag tirsdag 20. november 2007 på Radisson SAS Airport Hotel, Gardermoen.
Fagdagen fikk god oppslutning. Det var tilsammen 80 deltakere, og over halvparten kom fra industrien.

Det var stor fokus på marine oljer, men også på potensialene innenfor marine proteinhydrolysater. Flere innlegg pekte på mulighetene for norske ferske råvarer i form av laksebiprodukter og avskjær fra pelagisk industri, der Norge kan ha et konkurransefortrinn.
Industrien berettet sine erfaringer og planer innenfor ingredienser som krillmel, fosfolipider, proteinhydrolysater og lakseoljer (Aker Biomarine, Marine Bioproducts og Marine Harvest) og Biomar presenterte fôrindustrien som kjøper av biproduktingredienser til oppdrett av bl.a. marine arter. Det var også innlegg om råvareproblematikken på omega-3 olje siden (TINE/UMB, Altavida) og om proteinhydrolysat i forhold til fedmeproblematikken (NIFES). RUBIN ga en oversikt over status for utvikling av norsk marin ingrediensindustri og råvareleddet, og MARING presenterte sine tjenester overfor denne industrien. Trace Tracker presenterte sitt sporbarhetssystem og mulighetene med dette.
Konferanseprogram, deltakerliste og de enkelte innlegg kan lastes ned her.

Ny bransjeforening for marin ingrediensindustri. Innledende stiftelsesmøte 12. Februar 2004

Den 12. februar ble det avholdt et forberende stiftelsesmøte for en ny bransjeforening for marin ingrediensindustri. RUBIN`s forslag om å knytte den nye foreningen til Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening fikk allmen tilslutning.
Av saker som deltakerne mente den nye foreningen burde arbeide med var miljøgiftproblematikk, dokumentasjon og bransjestandarder, veterinært regleverk (EU), mm. Påvirkning av næringens rammebetingelser vil stå sentralt, og foreningen bør opptre som lobbyist, både i Norge og utlandet.
Foreningens potensielle medlemskategorier vil bli gjenstand for videre diskusjon.
Det ble nedsatt et arbeidsutvalg som skal utarbeide et endelig formelt stiftelsesdokument. Arbeidsgruppen ledes av Jostein Refsnes, Fish Link.
Referat fra møtet, samt notat om organisering som ble lagt frem, er vedlagt.

MARING Fagdag: "Functional Food - fakta, fusk & fanteri?"

MARINGs Fagdag fokuserer på den satsningen som skjer innen biomarin ingrediensindustri om dagen. Møtet gir en mulighet for faglig oppdatering og gode diskusjoner.
Tid: 28. november Kl 10-16.00.
Sted: Radisson SAS Airport Hotel, Gardermoen.
Påmelding: Send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Bransjemøte biomarin ingrediensindustri 15. januar 2003

RUBIN arrangerte 15. januar et bransjemøte for den norske biomarine ingrediensindustrien. Møtet samlet nesten 20 bedrifter, og en diskuterte temaer som struktur, kapital, internasjonalt marked, teknologi, dokumentasjon, bransjestandarder og veterinære bestemmelser. RUBIN ble bedt om å ta initiativ til å få etablert en fast bransjeforening. Dette følges opp.