Program dag 1 - onsdag 3. februar

Generelt

  • 10.00

    Mål for utnyttelse av marint biråstoff - utfordringer og muligheter

    Politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Fride Solbakken
  • 10.20

    Utvikling av en fiskerinæring basert på utnyttelse av hele fisken

    Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag
  • 10.35

    Status og videre planer for utnyttelse og verdiskaping av biråstoff

    Sigrun Bekkevold, RUBIN
  • 10.55

    Oversikt over utvikling av biråstoffsektoren på Island

    Sjofn Sigurgisladottir, Matis
  • 11.15

    Spørsmål


  • 11.25

    Kaffepause


Biråstoff av god kvalitet

  • 11.55

    Kvalitetsoptimalisering av fisk og biråstoff ved ilandføring av rundfisk fra kystflåten

    Leif Akse, Nofima Marin
  • 12.15

    Nytt utstyr for skånsom sløying. Mer effektiv produksjon av biråstoff til konsum

    Frode Håkon Kjølås, SeaSide AS
  • 12.30

    Regionale produksjonsanlegg for sortert biråstoff fra torskesektoren

    Arne Karlsen, Gunnar Klo AS/BiNor Products AS
  • 12.50

    Spørsmål


  • 13.00

    Lunsj


  • 14.00

    Kjøletransport av biråstoff fra laksesektoren og pelagisk industri for bedre kvalitet av olje

    Alf Bliksvær, Thermotank AS
  • 14.15

    Har biråstoff fra oppdrettstorsk andre egenskaper enn fra villtorsk?

    Grete Hansen Aas, Møreforsking

Produksjon av marine ingredienser

  • 14.35

    Separasjon og tørking av lakseblod - muligheter og utfordringer

    Robert Wahren og Jørund Hagen, Core Competence / Vital Marin AS
  • 14.55

    Pilotprosjekt for olje og hydrolysat fra pelagisk industri

    Sverre Hyttan, Modolv Sjøset Pelagic AS
  • 15.10

    Kaffepause


  • 15.40

    Proteinhydrolysater fra laks - hva er status for produksjon og utvikling?

    Kjartan Sandnes, Marine Bioproducts AS
  • 16.00

    Erfaringer med produksjon av kollagent protein fra fiskeskinn på Færøyene

    Jonhard Eysturskard, Seanergy
  • 16.20

    Erfaringer og fremtidige muligheter ved produksjon av kitin fra skall

    Rigmond Abelsen, Chitinor AS
  • 16.40

    Kan kategori 2 materiale fra oppdrett erstatte fyringsolje i biproduktindustrien?

    Bjørn Hyllmark, Scanbio
  • 17.00 - 17.10

    Spørsmål og diskusjon


  • 19.30

    Festmiddag


Program dag 2 - torsdag 4. februar

FoU

  • 09.00

    Lite oksiderte omega-3 oljer - et mulig konkurransefortrinn for norske råvarer

    Gjermund Vogt, Nofima Mat
  • 09.20

    Sildeolje fra ferskt biråstoff til spesialprodukter for helse og ernæring

    Iren Stoknes, EPAX AS
  • 09.35

    Fiskeproteinhydrolysater reduserer fedme. Kjenner vi årsaken?

    Bjørn Liaset, NIFES
  • 09.55

    Laksebein som ingrediens i torskefôr

    Sissel Albrektsen, Nofima Ingrediens
  • 10.10

    Spørsmål


  • 10.20

    Kaffepause


Markedsmuligheter

  • 10.50

    Hvordan kan norske marine ingredienser få suksess i den internasjonale helse- og ernæringssektoren?

    Bjørn Skjævestad, Altavida AS
  • 11.10

    Er marine ingredienser interessant for norsk næringsmiddelindustri?

    Eva Falch, Mills DA
  • 11.25

    Konsumprodukter av krabbebiråstoff. Utfordringer på markedssiden.

    Fridrik Sigurdsson, SINTEF MRB
  • 11.40

    Lunsj


  • 12.40

    Markedsmuligheter og -utfordringer for rogn fra filetering av sild

    Stein Ove Østvik, SINTEF Fiskeri og havbruk
  • 12.55

    Biråstoff som bidrag for et bærekraftig fiskefôr

    Kjell Måsøval, Biomar

Rammebetingelser

  • 13.15

    Utfordringer og muligheter i eksisterende og kommende EU-forordninger

    Gunn Knutsen, FHL-Maring
  • 13.35

    Kaffepause


  • 14.00

    Produktstandarder for å øke markedsmulighetene for marine ingredienser.

    Harald Breivik, Neperdo Biomarine AS
  • 14.20

    Regionale forskningsfond, en ny mulighet for finansiering av FoU

    Lars Andre Dahle, Forskningsrådet

Diskusjon og oppsummering

  • 14.35

    Plenumsdiskusjon og oppsummering


  • 15.20

    Slutt