Program dag 1 - onsdag 7. februar
Generelt | 
	|
| 10.00 | Politiske mål for verdiskaping av biprodukter | 
| Statssekretær Vidar Ulriksen, Fiskeri- og kystdepartementet Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 10.20 | Utnyttelse av hele råstoffet, alfa omega for næringen, | 
| Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 10.35 | Status for utnyttelse og verdiskaping av biprodukter i Norge | 
| Sigrun Bekkevold, RUBIN Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 10.55 | Hvordan går utviklingen på Island? | 
| Hannes Hafsteinsson, Icelandic Fisheries Laboratories, Island Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 11.15 | Spørsmål og diskusjon | 
| 11.25 | Kaffepause | 
Landindustrien | 
	|
| 11.50 | Landbasert sløying og sortering av biprodukter. Bra for fisker, bra for bedriften og bra for biproduktene! | 
  | 
	|
| 12.20 | Muligheter for utnyttelse av biprodukter fra krabbeindustrien og pelagisk industri | 
| Stein Ove Østvik, SINTEF
	    Fiskeri og havbruk AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 12.40 | Satsing på industriell tørking av fiskehoder i Norge | 
| Jan Fredriksen, Arctic Stockfish
	    Kvalsund AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 13.00 | Lunch | 
Oppdrett | 
	|
| 14.00 | Utnyttelse av kjøtt fra lakserygger. Teknologi og produktegenskaper | 
| Stein Ove Østvik, SINTEF Fiskeri
	    og havbruk AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 14.20 | Lakseblod og laksehoder. Teknologi, konservering anvendelse | 
| Frode Håkon Kjølås, SeaSide AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
Biprodukter til konsum | 
	|
| 14.40 | BiNor: Utvikling og tilrettelegging av felles salg og profilering av konsum-biprodukter | 
| Gustav Eidsaune, BiNor Products AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 14.55 | Lakserygger som råstoff til attraktive fiskematprodukter | 
| Hans Chr. Berggren, AS Berggren Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 15.10 | Kaffepause | 
Ingredienser | 
	|
| 15.40 | Status for MARING, bransjeforening for marin ingrediensindustri | 
| Jostein Refsnes, MARING Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 15.50 | Nutraceuticals from Norwegian marine by-products | 
| Andreas Sander, Cognis Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 16.10 | Hvordan utvikle ingredienser til legemidler? | 
| Thorleif Thormodsen,
	    Navamedic ASA Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 16.30 | Potensialer og begrensninger for råvarer til omega-3 oljer | 
| Odd-Ivar Lekang, TINE BA Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 16.50 | Spørsmål og diskusjon | 
| 17.10 | Slutt for dagen | 
| 19.30 | Festmiddag | 
Program dag 2 - torsdag 8. februar
FoU | 
	|
| 09.00 | Resultater fra det 5-årige forskningsprogrammet DOCMAR | 
  | 
	|
| 11.10 | Spørsmål | 
| 11.20 | EU`s forskningsprogram Seafood Plus | 
| Torger Børresen,
	    Danmarks Fiskeriundersøkelser Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 11.40 | Lunch | 
| 12.40 | Kan fersk lakseolje bedre helsa til hund og gris? | 
| Erik Lærdal,
        Marine Harvest Ingredients AS Last ned foredrag (pdf)  | 
    |
| 13.00 | Kan mineralrike biprodukter gi bedre vekst og smak på oppdrettstorsk? | 
| Anders Aksnes, Fiskeriforskning Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
Industri, teknologi og regelverk | 
	|
| 13.20 | Teknologiutvikling og kommersialisering av spesialkitosaner i Norge | 
| Einar Mustaparta, Advanced
	    Biopolymers AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 13.35 | Marine proteiner – forretningsmessige muligheter og utfordringer | 
| Hans Troye, Seagarden AS Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
| 13.55 | Kaffepause | 
| 14.20 | Utvikling av en biomarin næring: Betydning av marin bioteknologi | 
| Jostein Dalland, Natural ASA Last ned foredrag (pdf)  | 
    |
| 14.40 | Tilpassing av regelverk til økt verdiskaping av biprodukter | 
| Ola Magnus Lømo, FHL MARING Last ned foredrag (pdf)  | 
	|
Diskusjon og oppsummering | 
	|
| 14.55 | Plenumsdiskusjon og oppsummering | 
| 15.40 | Slutt |