Program dag 1 - onsdag 7. februar
Generelt |
|
| 10.00 | Politiske mål for verdiskaping av biprodukter |
| Statssekretær Vidar Ulriksen, Fiskeri- og kystdepartementet Last ned foredrag (pdf) |
|
| 10.20 | Utnyttelse av hele råstoffet, alfa omega for næringen, |
| Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag Last ned foredrag (pdf) |
|
| 10.35 | Status for utnyttelse og verdiskaping av biprodukter i Norge |
| Sigrun Bekkevold, RUBIN Last ned foredrag (pdf) |
|
| 10.55 | Hvordan går utviklingen på Island? |
| Hannes Hafsteinsson, Icelandic Fisheries Laboratories, Island Last ned foredrag (pdf) |
|
| 11.15 | Spørsmål og diskusjon |
| 11.25 | Kaffepause |
Landindustrien |
|
| 11.50 | Landbasert sløying og sortering av biprodukter. Bra for fisker, bra for bedriften og bra for biproduktene! |
|
|
| 12.20 | Muligheter for utnyttelse av biprodukter fra krabbeindustrien og pelagisk industri |
| Stein Ove Østvik, SINTEF
Fiskeri og havbruk AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 12.40 | Satsing på industriell tørking av fiskehoder i Norge |
| Jan Fredriksen, Arctic Stockfish
Kvalsund AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 13.00 | Lunch |
Oppdrett |
|
| 14.00 | Utnyttelse av kjøtt fra lakserygger. Teknologi og produktegenskaper |
| Stein Ove Østvik, SINTEF Fiskeri
og havbruk AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 14.20 | Lakseblod og laksehoder. Teknologi, konservering anvendelse |
| Frode Håkon Kjølås, SeaSide AS Last ned foredrag (pdf) |
|
Biprodukter til konsum |
|
| 14.40 | BiNor: Utvikling og tilrettelegging av felles salg og profilering av konsum-biprodukter |
| Gustav Eidsaune, BiNor Products AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 14.55 | Lakserygger som råstoff til attraktive fiskematprodukter |
| Hans Chr. Berggren, AS Berggren Last ned foredrag (pdf) |
|
| 15.10 | Kaffepause |
Ingredienser |
|
| 15.40 | Status for MARING, bransjeforening for marin ingrediensindustri |
| Jostein Refsnes, MARING Last ned foredrag (pdf) |
|
| 15.50 | Nutraceuticals from Norwegian marine by-products |
| Andreas Sander, Cognis Last ned foredrag (pdf) |
|
| 16.10 | Hvordan utvikle ingredienser til legemidler? |
| Thorleif Thormodsen,
Navamedic ASA Last ned foredrag (pdf) |
|
| 16.30 | Potensialer og begrensninger for råvarer til omega-3 oljer |
| Odd-Ivar Lekang, TINE BA Last ned foredrag (pdf) |
|
| 16.50 | Spørsmål og diskusjon |
| 17.10 | Slutt for dagen |
| 19.30 | Festmiddag |
Program dag 2 - torsdag 8. februar
FoU |
|
| 09.00 | Resultater fra det 5-årige forskningsprogrammet DOCMAR |
|
|
| 11.10 | Spørsmål |
| 11.20 | EU`s forskningsprogram Seafood Plus |
| Torger Børresen,
Danmarks Fiskeriundersøkelser Last ned foredrag (pdf) |
|
| 11.40 | Lunch |
| 12.40 | Kan fersk lakseolje bedre helsa til hund og gris? |
| Erik Lærdal,
Marine Harvest Ingredients AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 13.00 | Kan mineralrike biprodukter gi bedre vekst og smak på oppdrettstorsk? |
| Anders Aksnes, Fiskeriforskning Last ned foredrag (pdf) |
|
Industri, teknologi og regelverk |
|
| 13.20 | Teknologiutvikling og kommersialisering av spesialkitosaner i Norge |
| Einar Mustaparta, Advanced
Biopolymers AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 13.35 | Marine proteiner – forretningsmessige muligheter og utfordringer |
| Hans Troye, Seagarden AS Last ned foredrag (pdf) |
|
| 13.55 | Kaffepause |
| 14.20 | Utvikling av en biomarin næring: Betydning av marin bioteknologi |
| Jostein Dalland, Natural ASA Last ned foredrag (pdf) |
|
| 14.40 | Tilpassing av regelverk til økt verdiskaping av biprodukter |
| Ola Magnus Lømo, FHL MARING Last ned foredrag (pdf) |
|
Diskusjon og oppsummering |
|
| 14.55 | Plenumsdiskusjon og oppsummering |
| 15.40 | Slutt |